Det livsvigtige -bevidste- åndedræt

Livet begynder med en indånding og det sidste vi gør med vores krop er at ånde ud!!! og hele vores levede liv trækker vi vejret... RIGTIG mange gange. Åndedrættet er altså helt essentielt for at vi holdes i live, og heldigvis er det automatiseret, så vi ikke behøver tænke på det! Men som årene går, så får vi vaner, og vores krop får bestemte bevægemønstre... og det er ofte noget der på sigt begrænser vores vejrtrækning, vores lungekapacitet, og dermed vores evne til at optage ilt og afgive CO2.  Det øjeblik vi prøver at trække vejret mere bevidst, så kan vi ret hurtigt konstatere at HOV... jeg får en fornyet oplevelse i kroppen... nogen beskriver det som mere energi, som frihed, som glæde, og min bedste beskrivelse er nok at man oplever "livfuldhed" - både i celler og sind. Livfuldhed i nuet, men også en længerevarende effekt, når først man opdager hvor "let" der er adgang. Faktisk oplever de mennesker der arbejder bevidst med åndedrættet en kæmpe styrke og stabilitet, fordi de pludselig har mulighed for at regulere sig selv og deres velbefindende.

Denne energi og livfuldhed der kommer, når vi bruger åndedrættet mere bevidst har ALLE altså adgang til - men det kræver træning. Vi tror muligvis at kroppen er skabt til at trække vejret, og derfor er det ikke noget vi behøver at blande os i. Det er langt fra sådan. Dertil kommer, at åndedrættet både har en kobling til vores fysiske krop og til vores mentale tilstand. Åndedrættet ER forbindelsen mellem krop og sind, og dermed et fantastisk redskab til at regulere os selv. 

Alligevel er "det BEVIDSTE åndedræt", for mange mennesker en overset kilde til mere livskvalitet. En af årsagerne er, at vi har lært at en sund krop, er en krop der kan yde, præstere, løbe længere, pumpe muskler, svede, forbrænde osv. Lidt firkantet sagt, men der er så højt fokus på det målbare og det synlige kropsideal, at noget så enkelt som at træne sit åndedræt ikke regnes for noget. Det kommer til at ændre sig, for vi er ved at opdage, at det hele handler om at højne kvaliteten af energien og at holde på energien. Og vi opdager at man ikke skal løbe et maraton for at være sund, eller at vi ikke skal køre afsted i overhalingsbanen for at være med - billedligt talt.